Skip to main content

ATİAD e.V. (Verband Türkischer Unternehmer:innen und Industrieller in Europa) Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği’dir.
1992 yılından beri şu hedeflerle hareket eder:
“ATİAD’ın hedefi Avrupa’daki Türk girişimciliğinin kılavuzu ve simgesi olmaktır. Kurulduğu günden bu yana partiler üstü, mezhep üstü ve bağımsız çizgisiyle Avrupa’daki Türk iş dünyasının örgütlenme ve kurumsallaşma sürecinde örnek bir rol oynamıştır ve kapsadığı topluluğu etkin biçimde temsil etmiştir.
Ortak amaçlarda güçbirliği, girişimcilik ruhu, yetkin temsil, eğitimi teşvik ve sosyal angajman ATİAD’ın ana bileşenleridir.”
2 Ekim 2025’de Düsseldorf’ta Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) organizasyonunda “Avrupa’daki Türk Gıda Sektörünün Geleceği” konulu bir toplantı var.
Bu toplantının moderatörlüğünü aynı zamanda  İngiltere’deki Tioga Foods firmasının Bursalı kurucusu olan Dr. Murat Bayizit yapıyor.
Konuşmacılardan biri de Uludağ İçecek Almanya Ülke Direktörü Ertan Kesgin.
Toplantının diğer konuşmacıları CBS Üniversitesi Uygulamalı Bilimler’den Prof.Dr. Tanju Aygün, TOK GmbH Ticari Direktörü Erkan Türkoğlu ve DEPO Yöneticisi Haluk Öznesin.

Bu etkinliğin dışında bir etkinlik daha var.
Türkiye Dondurulmuş Gıda Birliği’nin de organizasyonunda olduğu 11 kuruluş Dünya Dondurulmuş Gıda Platformu ve Deutsches Tiefkühlinstitut (Alman Dondurulmuş Gıda Enstitüsü) ile birlikte 7 Ekim 2025’de 2. Uluslararası Dondurulmuş Gıda Konferansı’nı organize ediyor.
Bu konferansta “Dondurulmuş Gıda: Çiftlikten Dondurucuya ve Çatala: Gıda Güvenliği ve modern beslenmeyi sunuyoruz” başlıklı Moderatör Julia Glotz’un yöneteceği oturumda bir de Bursalı konuşacak.
Apetito(Almanya) CEO’su Dr. Jan-Peer Laabs, İceland Dondurulmuş Gıda Direktörü (İngitere)  Gareth Thomas ile Bursa’dan Dondurulmuş Gıda Derneği kurucu Başkanı ve aynı zamanda BTSO Meclisi Divan Başkan Yardımcısı Dr.Murat Bayizit de bir konuşma yapacak.
Dr. Murat Bayizit ve Ertan Keskin’e başarılar diliyorum.